258 ajuntaments a favor de la Festa Nacional, gràcies a Òmnium

sant-joan-4La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent i que Òmnium Cultural des de fa anys fa possible que es renovi aquesta tradició. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Des d’Òmnium Cultural i coincidint amb la proximitat de la Festa de Sant Joan, al llarg dels darrers  anys han fet arribar mocions als Ajuntaments per tal de declarar la Festa de Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans. Gràcies a aquesta campanya a dia d’avui  258 ajuntaments ja han declarat la Festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans. Ens reafirmem amb la iniciativa i fem, ara, que s’estengui a més pobles i viles. Fem possible que els Governs dels nostres territoris (Generalitat de Catalunya, Generalitat Valenciana i Govern Balear) tinguin també en consideració de declarar el 24 de juny com a Festa Nacional compartida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s